در گزارش این منابع تصریح شده که این پیمانکار پس از اصابت ۱۰ راکت به عینالاسد بر اثر ایست قلبی جان باخته است؛ منابع عراقی و غربی هنوز مشخص نکردهاند که فرد غیرنظامی کشته شده عراقی یا از کارمندان خارجی شرکتهای پیمانکاری بوده است.
برخی خبرگزاریها از جمله فرانسه پرس با استناد به منابع امنیتی در عراق از اصابت ۱۰ راکت به این پایگاه و یا مناطق نزدیک اطراف آن خبر دادهاند.
برخی گزارشهای نیز حاکی است که نیروهای آمریکایی پرسنل نظامی خود را به مکانهای امنِ پایگاه عینالاسد منتقل و برجهای مراقبت پایگاه را تخلیه کردهاند.
یک سخنگوی آمریکایی نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش در این خصوص گفته است که نیروهای امنیتی عراقی تحقیقاتی را در باره منشا این حملات آغاز کردهاند.
یک منبع امنیتی عراقی نیز گفته است که حمله راکتی روز چهارشنبه از روستایی در نزدیکی عینالاسد صورت گرفته است.
این در حالیست که واشنگتن در واکنش به این حملات که طی هفتههای اخیر تعداد آنها افزایش یافته، همواره انگشت اتهام را به سوی شبهنظامیان تحت حمایت ایران نشانه میرود.
این حمله در حالی صورت گرفته که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان قرار است روز جمعه ۵ مارس وارد عراق شود و طی اقامت خود در این کشور از برخی اماکن تاریخی و مذهبی بازدید کند.
پایگاه عینالاسد که نظامیان آمریکایی عضو ائتلاف بین المللی ضد داعش در آن مستقر هستند پیش از این در اقدام تلافیجویانه ایران پس از کشته شدن قاسم سلیمانی بدست نیروهای آمریکایی هدف حملات موشکی تهران قرار گرفته بود.
این حمله که برخی منابع عراقی گفته بودند از پیش در جریان آن قرار گرفته و نظامیان آمریکایی را از آن مطلع کرده بودند تلفات جانی به همراه نداشت.
حمله راکتی روز چهارشنبه دو هفته پس از حملهای با روش و شیوهای مشابه در اقلیم کردستان عراق صورت میگیرد که به کشته شدن یک پیمانکار نظامی نیروهای ائتلاف و زخمی شدن یک نظامی و چند پیمانکار آمریکایی منجر شد.
این حمله که از سوی ایران محکوم شد بار دیگر پای فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق را به تهران باز کرد تا مقامات عراقی بلکه بواسطه نفوذ ایران بتوانند جلوی تکرار این حملات را بگیرند.
از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا نیز که گفته بود در زمان و مکان مناسب به این حمله واکنش نشان خواهد داد مواضع شبه نظامیان عراقی در شمال شرق سوریه را هدف حملات هوایی قرار داد.
منابع امنیتی عراق و برخی منابع نزدیک به ائتلاف بینالمللی ضد داعش اعلام کردهاند که از ۱۰ راکت شلیک شده به سوی پایگاه عینالاسد چندین راکت به درون بخشی که محل استقرار نیروهای آمریکایی بوده اصابت کرده است.
یک فرمانده نظامی عراقی که نامی از وی برده نشده گفته است که راکتهای شلیک شده همگی از نوی «گراد» بودهاند. برخی منابع غربی نیز به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که راکتها دقیقا از نوع آرش، نوعی راکت توپخانهای ساخت ایران بوده اند که نسبت به راکتهای استفاده شده در ماههای اخیر قابلیت تخریبی بیشتری دارند.
عراق پس از آتشبس اعلام شده از سوی شبهنظامیان عراقی تحت حمایت ایران که در پی تصمیم دولت پیشین ایالات متحده مبنی بر خروج کلیه نظامیان و دیپلماتها از این کشور صورت گرفت پاییز نسبتا آرامی را سپری کرد اما با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به تدریج حملات بر ضد پایگاههای نظامی نیروهای ائتلاف و آمریکایی و دیگر منافع ایالات متحده از سر گرفته شد.
سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد یکی از این حملات بود که ماه فوریه بار دیگر هدف حملات راکتی قرار گرفت و پس از آن یک پایگاه هوایی عراق در شمال این کشور هدف حمله قرار گرفت.